11.7.2012

Poslední aktualizace 10.7. 04:45 UTC

Společnost Surrey Satellite Technology Ltd. (SSTL) podepsala s OHB System AG kontrakt na výrobu vybavení pro osm družic evropského navigačního systému Galileo. Podepsaná smlouva znějící na 80 miliónů € je dokladem úspěšné spolupráce obou firem při stavbě prvních 14 satelitů Galileo. Generální ředitel SSTL Matt Perkins k tomu uvedl, že firma si váží role jako hraje v programu Galileo a důvěry při objednávce vybavení pro další družice.
Více: http://www.sstl.co.uk/news-and-events?story=2043

Astronomové objevili na snímcích z Hubbleova kosmického teleskopu pátý měsíc u trpasličí planety Pluto (dosud byly známy měsíce Charon, Nix, Hydra a měsíc s předběžným pojmenováním P4). Nový měsíc, který má předběžné označení P5, je nejmenší z pětice Plutonových měcíců, jeho průměr je mezi 15 a 24 km. V oznámení NASA se uvádí, že P5 byl objeven na základě studia devíti snímků pořízených Hubbleovým kosmickým teleskopem v období od 26. června do 9. července.
Více: http://www.hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2012/32/

OAO Informacionnyje sputnikovyje sistěmy (OAO ISS) vyrobí osm nových družic typu Goněc-M, které slouží pro telekomunikační účely. Do nynějška bylo postaveno šest družic typu Goněc-M, z toho jedna je na oběžné dráze, dvě procházejí předstartovní přípravou na kosmodromu Pleseck a tři družice jsou uloženy ve skladu OAO ISS.
Více: http://novosti-kosmonavtiki.ru/content/news.shtml (11.07.2012 / 09:16)

Prezident společnosti Space Systems /Loral John Celli řekl, že vypuštění družice SES-5 prokázalo spolehlivost konstrukce platformy 1300 pro komunikační a další zařízení. Celli současně poblahopřál všem pracovníkům ILS, Chruničevova kosmického střediska a společnosti SES ke zdařilému startu.
Více: http://www.ses.com/4233325/news/2012/11915922

Kanadská kosmická agentura ve spolupráci s NASA zahájila ve vulkanické oblasti Hilo na Havaji testování technologií pro měsíční expedice. Agentura bude zkoušet možnosti extrahování vody a dalších látek, zejména kyslíku, z měsíčního regolitu. Tímto způsobem by se měli snížit náklady na budoucí mise k Měsíci.
Více: http://www.asc-csa.gc.ca/eng/media/advisories/2012/0710.asp

Preziden společnosti Sky Perfect JSAT Shinji Takada oznámil, že komunikační družice JCSat-13 byla předána firmou Lockheed Martin do běžného provozu. Při této příležitosti řekl Joseph Rickers, prezident Lockheed Martin Commercial Space Systems, že JCSAT-13 je stou komerční družicí, kterou Lockheed Martin předala zákazníkům po celém světě.
Více: http://finance.yahoo.com/news/lockheed-martin-built-jcsat-13-140000379.html

Společnost Rocket Crafters Inc. (RCI) oznámila plán na zřízení centra pro pokročilé výzkumy hybridních raket a letecké kompozitní technologie. V novém středisku by se mohli uplatnit vysoce kvalifikovaní specialisté, kteří ztratili práci v souvislosti s ukončením projektu amerických raketoplánů.
Více: http://www.nasa.gov/centers/kennedy/news/releases/2012/release-20120710b.html

Žádné komentáře:

Okomentovat