26.7.2012

Poslední aktualizace 25.7. 18:20 UTC

Podmoskevské Středisko řízení letu rozhodne v pátek (27.7.), zda se 29. července uskuteční pokus o připojené nákladní lodi Progress M-15M k ISS. Nyní se dokončují testy systému Kurs-NA, který byl příčinou neúspěšného pokusu o přiblíženíProgressu.
Více: http://www.ria.ru/science/20120726/709649947.html

V Mnichově (Německo) probíhá 32. ročník sympozia IGARSS (International Geoscience and Remote Sensing Symposium), na kterém se projednávají otázky dálkového průzkumu Země. Letošního ročníku by se mělo celkem zúčastnit kolem 2400 účastníků. Celotýdenní akci (byla zahájena v pondělí 23. července) pořádají společně IEEE Geoscience and Remote Sensing Society, DLR a ESA.
Více: http://www.igarss2012.org/

Evropská kosmická agentura začala pracovat na nové strategii, která zajistí do budoucna přístup do vesmíru. Smyslem nového přístupu je konkurenceschopné vypouštění vládních i soukromých družic z kosmodromu ve Francouzské Guayaně.
Více: http://www.esa.int/esaCP/SEM5BSPXV4H_index_0.html

Chruničevovo kosmické středisko na svém stendu testuje první stupeň nosné rakety KSLV-1. Po skončení testů bude raketa připravena k odvozu do jihokorejského kosmického střediska Naro, kde bude probíhat závěrečná předstartovní příprava. Start rakety je předběžně stanoven na konec letošního roku.
Více: http://www.federalspace.ru/main.php?id=2&nid=19353

Čína plánuje stavbu antény pro sledování kosmických objektů v jižní části Patagonie (Argentina), oznámilo to argentinské ministerstvo zahraničních věcí. Ministerstvo dále uvedlo, že dohoda o výstavbě sledovací stanice mezi Argentinou a Čínou vytváří základ pro budoucí spolupráci.
Více: http://news.yahoo.com/argentina-china-ink-space-cooperation-deal-210245151.html?_esi=1

Družice SPOT 6 postavená společností Astrium Europe je v Toulouse připravena k přepravě do Satish Dhawan Space Center (Indie). Družici pro optické pozorování Země s vysokým rozlišením vynese na oběžnou dráhu indická nosná raketa PSLV.
Více: http://www.astrium.eads.net/en/press_centre/astriums-spot-6-ready-for-launch-campaign.html

Mluvčí ruského řídicího střediska řekl, že nový pokus o připojení nákladní lodi Progress M-15M k Mezinárodní kosmické stanici se uskuteční v neděli 29.července v 01:00 UT. Během přibližování bude testován nový systém automatického setkávání Kurs-NA.
Více: http://en.rian.ru/world/20120724/174753180.html

Žádné komentáře:

Okomentovat