30.4.2012

Poslední aktualizace 1.5. 06:25 UTC

V 18:15 UTC proběhla na Cape Canaveral statická zkouška motorů nosné rakety Falcon 9, která má 7. května vynést loď Dragon k ISS. Motory rakety byly zažehnuty na 2 vteřiny a mluvčí SpaceX Kirstin Grantham[ová] v e-mailu zaslaném tisku ihned po skončení pokusu uvedla, že "nyní inženýři zkoumají výsledky a podle nich budeme pokračovat v přípravách startu".
Více: http://www.spacenews.com/launch/120430-spacex-falcon-hot-fire-test.html

Ve washingtonském Ronald Reagan Building and International Trade Center byla zahájena konference, která je věnována klíčovým otázkám výzkumu Země a vesmíru, životnímu prostředí, ekonomice a bezpečnosti. Akci pořádá American Geophysical Union za podpory Ball Aerospace & Technologies Corp., Lockheed Martin Space Systems Company a dalších sponzorů. Jednání bude pokračovat do 2. května.
Více: http://sites.agu.org/spconference/files/2012/04/AGU-SPC-Program-Book.pdf

Americká společnost United Technologies Corp. jako poslední z velkých podniků kosmického průmyslu oznámila, že omezuje aktivity tohoto segmentu. Firma prodá Pratt & Whitney Rocketdyne (kterou vlastnila posledních sedm let), jež se na americkém raketovém trhu pohybuje od šedesátých let minulého století. Greg Hayes, finanční ředitel společnosti United Technologies to komentoval tak, že vesmírný program je pořád dobrým obchodem, ale bez řádné národní politiky pro výzkum vesmíru bude růst nějakou dobu omezen.
Více: http://www.wtop.com/209/2845975/With-shuttles-end-space-firms-seek-new-direction

235. výročí narození německého matematika a fyzika Carla Friedricha Gausse.

Žádné komentáře:

Okomentovat