1.5.2012

Poslední aktualizace 1.5. 19:15 UTC

Testovací verze lodi Orion byla dopravena do Virginia Air & Space Center, kde bude součástí výstavy zaměřené na budoucnost budoucího průzkumu kosmického prostoru. Výstava bude otevřena po celé léto. Orion bude vystaven společně s velitelskou sekcí lodi Apollo 12.
Více: http://www.dailypress.com/news/hampton/dp-nws-orion-spacecraft-vasc-20120430,0,7094101.story
http://hamptonroads.com/2012/05/test-version-orion-capsule-arriving-hampton

Společnosti Virgin Galactic a The Spaceship Company oznámili, že přijmou 18 kvalifikovaných pracovníků do funkcí vývojářů, techniků, IT specialistů a manažerů. Většina pozic je v Pasadeně a Mojave a další jsou pro Spaceport America v Novém Mexiku.
Více: http://www.ktsm.com/news/spaceship-co-virgin-galactic-seek-top-talent

Peter Diamandis a Eric Anderson, spoluzakladatelé společnosti Planetary Resources, která hodlá těžit drahé kovy na asteroidech, oznámili, že první demonstrační mise by měla na oběžnou dráhu kolem Země odstartovat do dvou let. Planetary Resources hodlá do byznysu vtáhnout další soukromé společnosti a zpočátku se soustředí na vývoj a výrobu extrémně levných robotických sond pro průzkum asteroidů.

Americká aerokosmická firma Boeing oslavila 50. výročí svého působení v Alabamě. Během té doby se její pracovníci mj. podíleli na výrobě rakety Saturn 5 pro měsíčmí program, připravili stanici Skylab, mají podíl na budování Mezinárodní kosmické stanice a v současnosti rozpracovávají pro NASA nový nosný prostředek - Space Launch System.
Více: http://www.prnewswire.com/news-releases/boeing-celebrates-50-years-in-alabama-149481625.html

Žádné komentáře:

Okomentovat