8.7.2012

Poslední aktualizace 9.7. 04:50 UTC

Astronomové pracující s teleskopem Spektr-R oznámili, že byly získány první vědecké výsledky pozorování. Teleskop ve spolupráci s pozemskými radioteleskopy ruského systému "Kvazar-KVO" a observatoří v Jevpatorii a v japonském Usudu pozoroval galaxii 0716+714, která je vzdálena od Země asi 3,5 miliardy světelných let.
Více: http://novosti-kosmonavtiki.ru/content/news.shtml (09.07.2012 / 00:05)
.
Bylo oznámeno, že guvernér Rick Perry ohlásí na speciální akci Midland International Airport Monday příchod firmy XCOR Aerospace do Midlandu. Firma XCOR se sídlem v Kalifornii byla založena v roce 1999 a do západního Texasu přesunuje výzkumnou a vývojovou základnu; jejím hlavním předmětem činnosti jsou komerční lety do vesmíru.
Více: http://www.oaoa.com/news/midland-90451-xcor-governor.html

Společnost Surrey Satellite Technology Ltd (SSTL) oznámila, že družice exactView-1 (dřívější označení ADS-1b) bude vypuštěna 22. července z kosmodromu Bajkonur pomocí nosné rakety Sojuz. Družice je vybavena nejcitlivějším zařízením pro detekci signálů systému AIS (Automatic Identification System), jímž je osazeno více než 80.000 námořních lodí po celém světě.
Více: http://www.sstl.co.uk/news-and-events?story=2040

V Durhamu v Severní Karolíně bude do 11. července probíhat 23. Annual NASA Space Radiation Investigators’ Workshop, který je zaměřen na prezentaci výsledků v oblasti výzkumu kosmického záření a hledání nových směrů výzkumu. Kromě toho budou zvláštní sekce jednat o kosmické fyzice a technologiích pro ochranu před nebezpečným kosmickým zářením. Workshop pořádá Universities Space Research Association za spolupráce NASA Johnson Space Center, Duke University a Division of Space Life Sciences.
Více: http://www.dsls.usra.edu/meetings/radiation2012/

Žádné komentáře:

Okomentovat