6.11.2011

Poslední aktualizace 7.11. 05:30 UTC
----------
Nosná raketa Zenit-2SB s urychlovacím blokem DM-SB a meziplanetární sondou Fobos-Grunt byla převezena na startovní komplex 45 kosmodromu Bajkonur. Po vztyčení rakety do  vertikální polohy byly zahájeny prověrky funkcí jednotlivých systémů rakety a kontroly pozemního zařízení. Vypuštění je naplánováno na 9. listopad.
***
Předseda vlády Kazachstánu Karim Masimov během pracovní návštěvy Ruska navštívil některé podniky raketového a kosmického průmyslu a hovořil s některými pracovníky Roskosmosu. Premiér navštívil raketovou a kosmickou korporaci Eněrgija a kosmické středisko M. V. Chruničeva. Součástí programu byla i návštěva Střediska přípravy kosmonautů J. A. Gagarina.
***
Sonda Cassini uskuteční blízký průlet kolem Saturnova měsíce Enceladus a provede radarová měření jeho povrchu a v průběhu dne proletí ještě v blízkosti dalších měsíců: Methone, Pandora a Calypso.
***
V Paříži zahajuje jednání 21. kongresu Astronomical Data Analysis Software and Systems (ADASS), které bude trvat do 10. listopadu. Konference je určena pro odborníky zabývající se software a systémy pro analýzu a šíření astronomických dat. Součástí programu budou také otázky prezentace dat, jejich zobrazení a výukové programy.
***
Základní posádka na Mezinárodní kosmické stanici má naplánován oddychový program. Kosmonauti budou provádět jen nutnou údržbu technických zařízení a neodkladnou obsluhu průběžně probíhajících vědeckých experimentů.

Žádné komentáře:

Okomentovat